torsdag 28. mars 2013

Nykirke (24. mars 2013)

Været var nydelig og vi ble invitert med ut. Minstejenta protesterte. Hun ville ikke gjøre noe som hadde med vinter å gjøre.

Vi dro i akebakken på jordet. Etter å ha akt en stund, hoppet jentene tau. Det så tungt ut. Vinterstøvler, utebukser, vinterjakker, votter og luer.

Men etterhvert som jentene hoppet ble det mer og mer vår. Jentene ble så varme at det meste av vinterklærne gikk av. Og vi fikk håp om vår.

tirsdag 26. mars 2013

Borrehaugene (10. mars 2013)

Familien er lei av vinteren. Jeg liker vinter. Men skal jeg være ærlig, er det helt greit hvis det blir vår nå.

I dag ville jeg ut uansett om det var vinter eller vår. Heldigvis klarte jeg å overtale jentene til å bli med. Vi dro til Borrehaugene.

Det ble en svært kort tur. Det blåste og var forferdelig surt.

søndag 24. mars 2013

Løvøya (3. mars 2013)

Det var vår i luften. Og jeg ville ut. Vi la turen til Løvøya siden jeg trodde ikke var så mye snø og is nede ved fjorden. 

Jeg tok feil.

Vi gikk fra campingplassen langs fjorden ut til brua mot Mellomøya. Veien var forsåvidt helt grei. En del vanndammer, men ikke så mye snø og is. Vanndammer er riktignok utstyrt med magneter som virker svært godt på småbarn, men barna hadde gode støvler på.

Nesten fremme ved brua fant vi et flott klatretre der det vokste sjokolade på. Dessverre er barna våre blitt for store til den slags ablegøyer, men heldigvis hadde vi med oss en nevø og en niese som syntes det var stor stas.

Vi nøt solen og slappet litt av. Det var da jeg fikk den geniale ideen at jeg ville ta en annen vei tilbake. Jeg fikk overtalt min søster til å bli med mens de andre gikk tilbake samme vei som vi kom.

Min søster og jeg fulgte stien rundt øya. Det viste seg å bli vanskeligere enn jeg hadde trodd. Det var rett og slett veldig glatt. Enkelte steder akte vi oss ned på rumpa og vi ble raskt ganske så våte i buksebakene våre.

Da vi kom til delet ved Røverstien, valgte vi å krysse tilbake over øya istedet for å gå ned til Jesusbukta.

Jeg hadde spådd at turen ville ta en halvtime, men det tok litt lengere tid. Men for å være ærlig hadde ikke jeg så mye imot å bruke litt ekstra tid ute. Været var jo herlig og jeg nøt å være ute.