lørdag 23. juni 2012

Svarttjern (21. juni 2012)

Torsdag satte jeg kursen mot Bjørkedokk. Det ligger i Krokstadelva og er en trekvarters kjøretur fra oss. Der møtte jeg min mor og tante og sammen gikk vi opp mot Svarttjern.

Stien er ganske bratt oppover, men jeg stoppet flere ganger for å ta bilder til blomster-bloggen min. Dermed fikk vi pusten igjen. Jeg tok forferdelig mange bilder. Det er noe eget ved å lete etter fine motiv når man går tur. Bestandig ender jeg da opp med å være mer oppmerksom på hvor flott skogen vår faktisk er.

Svarttjern bærer navnet sitt med rette. Det ligger klemt mellom to topper: Solbergfjellet og Solbergvarden. Jeg har tatt bilde mot vest der det er en åpning slik at kveldssolen fikk titte inn.

Hensikten med turen var å finne Marisko. Nedre Eiker kommune har svært mange orkideer. Jeg har vært heldig og sett flere av dem. Marisko er en av dem. Marisko er kanskje en av de mest praktfulle orkideer som det er vel verd å gå en lengre tur for.

Ved Svarttjern står orkideene i en bratt skråning. Jeg måtte være forsiktig når jeg tok bilder slik at jeg ikke gikk for langt bakover. Da hadde jeg risikert å rulle rett ned i Svarttjern.

Vi tok oss god tid. Selvsagt fant vi en annen vei ned slik at det ble en rundtur. Det med å gå samme vei tilbake er ikke vår sterkeste egenskap. Dermed endte vi på ca. 3.5 time. En fin ettermiddagstur på hjemlige trakter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar