onsdag 12. juni 2013

Trollsvann (7.-9. juni 2013)


Å feire bursdagen til minstejenta på Trollsvann var et genitrekk. Barna storkoste seg og vi slappet av. På Trollsvann er det plass nok til begge deler.

Trollsvann er egentlig et fantastisk sted. Det hviler en egen ro over plassen. Denne helgen hadde vi vaffelvakta og bodde på Trollsvannstua. Det ble noen herlige dager med padling, lek og bading. Vi fikk også tid til å slappe av i solen.

Vi dro opp fredag ettermiddag. Med oss hadde vi kajakkene, våre barn og to av deres venner. På kvelden padlet vi en tur. Det var en utrolig flott kveld. Vannflaten lå blank og stille, fisken spratt i vannet, fuglene sang og vinden rislet gjennom bladene i trærne.

Lørdag våknet vi på ny til sol og blå himmel. Vår mellomste gikk seg en lang tur på morgenen. Selv satt jeg på terrassen mens jeg så ut over vannet og kjente solen bli stadig sterkere. Midt på dagen ble det for varmt for meg, så jeg gikk inn. De andre hadde vannkrig i kajakkene.

Utover ettermiddagen kom det flere venner av minstejenta og bursdagen ble feiret med grilling og pakker. Deretter ble det bading, padling og leking på ny. Turistforeningen har to kanoer i et skjul som alle medlemmer har tilgang til. Smart.

Søndag var det mer bading, padling og lek. I tillegg stekte vi vafler til turgåerne. Det kommer mange hyggelige mennesker til Trollsvann.

På mange måter ble det en helg med kontraster. Vi hadde noen herlige, solfylte dager, men bare noen få dager tidligere var det noen som opplevde sitt livs verste mareritt på samme sted. En gutt druknet. Rosene i vannkanten minnet om savnet og tragedien. På samme strand lekte barna vi hadde ansvaret for. Livet er skjørt. La oss ta vare på hverandre og glede oss med hverandre mens vi kan.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar