søndag 19. mai 2013

Mulodden fyr (18. mai 2013)

I dag var det varmt!

Og jeg måtte ut en tur. Gjerne langs vannet.

I Horten har vi en driftig turstikomité som er i gang med å oppdatere kulturstiene i kommunen. De lager flotte brosjyrer og utvider antallet turer. "Tur 20 - Frebergsvik Vest" går fra Frebergsvik og nordover til Sandsletta, men turen foreslås utvidet til Snekkestad og Mulåsen naturreservat.

Vi fant ut at vi bare ville ta forlengelsen. Dermed kjørte vi nordover på 313 mot Holmestrand og svingte av mot Almedal. Der fant vi en liten parkeringsplass. Vi vurderte å følge skiltene til Kyststien, men fant ut at vi like gjerne kunne gå langs vannet først og så tilbake på Kyststien slik at det ble en rundtur. I etterpåklokskapens lys burde vi nok gått Kyststien. Det ble bratt der vi gikk.

Naturene våknet til liv. Trærne blomstret og vi så grønnfarger i alle varianter. Jeg ble litt fascinert av mosen et sted vi satte oss ned for å hvile. De små blomstene i mosen er egentlig utrolig flotte når man studerer dem.

Turens mål var Mulodden fyr, et søtt lite fyr ytterst på Mulodden. Herfra kunne vi se innover i Sandebukta. Langøya lå rett utenfor fyret og sperret utsikten inn mot Drammensfjorden. I det fjerne kunne vi se Color Line seile inn mot Oslo.

Så i dag er jeg fornøyd. Vi fant et nytt, flott turområde. Men til neste gang må jeg huske å ta med vann for det ble veldig varmt. Og så kan det kanskje være lurt å følge kyststien.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar